Westander på topplista över hållbara företag

Pr-byrån Westander är som enda kommunikationsbyrå med på listan över de 100 företag som är bäst på hållbarhet. Rankningen baseras på vilka företag Sveriges mest inflytelserika opinionsbildare uppmärksammar mest på Twitter och bedömer som duktiga på hållbarhet.

– Det är fantastiskt roligt att Westander topprankas som duktiga på hållbarhet av viktiga opinionsbildare. Vi drivs av vårt engagemang och arbetar med hållbarhet i någon form med nästan alla våra uppdragsgivare, säger Hanna Berheim som är ansvarig för Westanders specialistområde Hållbarhet.

Sustainability Engagement Mapping 2015 är en ny rankning som presenteras av Whispr Group och Sustainable Brand Index i dag. Rankningen bygger på en kartläggning av hur hållbarhet diskuteras på Twitter. Westander kommer på plats 14 av 100 listade företag.

–  Sociala medier, framför allt Twitter, är viktiga arenor för att diskutera hållbarhet. Vi är stolta över att se flera av våra uppdragsgivare på listan, säger Maja Stridsberg, ansvarig för Westanders tjänster inom digital kommunikation.

De 15 högst rankade företagen

 1. Fortum
 2. Löfbergs Lila
 3. IKEA
 4. H&M
 5. ON
 6. Tesla
 7. Telge Energi
 8. Coop Sverige
 9. Polarbröd
 10. McDonald’s
 11. Coca Cola
 12. SJ
 13. NCC
 14. Westander
 15. Apple

Läs rapporten Sustainability Engagement Mapping 2015

Läs 10 tips om hållbarhetskommunikation i pr-handboken 2016