Westander snabbväxande Gasellföretag

Pr-byrån Westander har för andra året i rad utsetts till Gasellföretag, ett av de snabbast växande företagen i Sverige, av Dagens Industri. Under de senaste tre åren har Westanders omsättning ökat med 171 procent.

Igår var det Gasellfinal i Stockholms konserthus med prisutdelning av statsminister Fredrik Reinfeldt. Det är affärstidningen Dagens Industri som utser Sveriges snabbväxande Gasellföretag.

– Jag är mycket stolt över att Westander nu utsetts till Gasellföretag för andra året i rad. Utnämningen är ett bra betyg på våra konsulters stora engagemang och kompetens, säger byråns vd Patrik Westander.

Westanders omsättning har ökat med 171 procent under de senaste tre åren, från 7,7 miljoner 2003 till 21,0 miljoner 2006. Tillväxten har skett organiskt, inte genom köp av andra pr-byråer, och den har fortsatt under 2007. Westander har nu 25 anställda, vilket kan jämföras med 19 anställda för ett år sedan. Byrån har cirka 45 aktiva kundrelationer.

Det totala antalet Gasellföretag i Sverige är 1.088 stycken, en ökning jämfört med föregående år då det fanns 778 Gaseller i landet. 28 procent av Gasellföretagen finns i Stockholms län. Antalet Gasellföretag närmar sig nu toppåret 2001, då det fanns 1.455 Gaseller i landet.

Ett Gasellföretag har:

• offentliggjort minst fyra årsredovisningar
• en omsättning som överstiger tio miljoner kronor
• minst tio anställda
• de senaste tre åren kontinuerligt ökat omsättningen
• under samma period minst fördubblat sin omsättning
• ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt
• i allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner
• sunda finanser.

Utnämningen till snabbväxande Gasellföretag är den tredje större utmärkelse pr-byrån Westander fått under 2007. Westander utsågs tidigare i år, för andra året i rad, till Sveriges Bästa Pr-byrå i branschtidningen Resumés kundundersökning. I oktober utsågs Westander dessutom till ekonomiskt högpresterande Superföretag av Veckans Affärer, också detta för andra året i rad.