Westander utser Hetast i Almedalen 2012

Vem lyckas bäst med att få ut sitt budskap under årets Almedalsvecka? Vad blir veckans samtalsämne och vilken fråga dominerar i traditionella och sociala medier? För sjätte året i rad kommer Westander att dela ut priset Hetast i Almedalen.

– Under Almedalsveckan krävs det ofta något fyndigt och uppseendeväckande för att nå ut i media. Priset Hetast i Almedalen går till den aktör som lyckas bäst med att nå ut med sitt budskap, säger Sandro Wennberg, pr-konsult på Westander och juryns ordförande.

Priset delas ut fredagen den 6 juli av en jury bestående av ledamöter från ideella organisationer, media och näringsliv.

Priset delas ut fredagen den 6 juli av en jury bestående av ledamöter från ideella organisationer, media och näringsliv.

Den som vill nominera kandidater till Hetast i Almedalen kan göra det genom att twittra och ange #hetast i #almedalen, tipsa på Westanders Facebooksida eller mejla till hetast@westander.se.

Tid och plats för prisutdelning för Hetast i Almedalen:
Tid: Fredag den 6 juli klockan 9.30
Plats: Kårhuset Rindi, rum 118 (nedre baren), Tage Cervins gata 1, Visby.

Juryledamöter:
Fredrik Kron, avdelningschef Opinion och påverkan, Svenska Amnesty
Helena Fornstedt, chef för Transport Fuel, Statoil
Helene Öberg, landstingspolitiker, Miljöpartiet
Rolf van den Brink, journalist, Dagens Opinion
Stina Morian, analyschef, YouGov
Sandro Wennberg, pr-konsult, Westander (juryns ordförande)

Dagens Opinion är mediepartner för Hetast i Almedalen.

Tidigare vinnare:
• 2011 utsågs KRIS till Hetast i Almedalen för att de på klassiskt Almedalsmanér med tydliga t-shirts och många medlemmar på gatorna bäst lyckades få ut sitt budskap.

• 2010 delades priset av Feministiskt initiativ för den kontroversiella eldningen av 100 000 kronor och Frälsningsarmén för budskapet ”Bränn inte pengar – vi behöver dem bättre”.

• 2009 års vinnare av Hetast i Almedalen var Rättvisemärkt, som genom att låta besökare trycka tröjor med individuell text lyckades bäst av alla med att få ut sitt budskap bland de många besökarna.

• 2008 utsågs Ingvar Åkesson, generaldirektör för FRA, till Hetast i Almedalen. Hans myndighet var det största samtalsämnet under veckan, fast de inte ens fanns representerade på plats.

• 2007 utsågs vigseln mellan RFSL:s ordförande Sören Andersson och Daniel Juvas till Hetast i Almedalen.

Pressmeddelanden 2012

Visa fler