Westander värvar från Chimney Group

Pr-byrån Westander har anställt Sofie Ek, senast konsult på produktionsbolaget Chimney Group. Hon har flerårig erfarenhet av kommunikationsfrågor, både som konsult och som egen företagare.

– Westander har många intressanta uppdragsgivare och står för sunda värderingar både som arbetsgivare och pr-partner. Jag gillar särskilt ambitionen att hjälpa uppdragsgivarna gå från strategi till handling, säger Sofie Ek.

Närmast kommer Sofie Ek från produktionsbolaget Chimney Group, där hon arbetat som kundansvarig konsult. Tidigare har hon arbetat med marknadsföring och kommunikation på bland annat norska Exportrådet och på svenska konsulatet i San Diego. Sofie Ek har även drivit eget företag inom trafiksäkerhetsbranschen. Hon har en masterexamen från Handelshögskolan i Stockholm.

– Sofie Ek har en gedigen konsulterfarenhet på kommunikationsområdet. Hon har dessutom en intressant specialistkompetens inom rörlig bild och varumärkes-pr som kan komma till nytta hos flera av våra uppdragsgivare, säger Jenny Kölfors, enhetschef på Westander.

Sofie Ek var en av 295 sökande till Westander i vårens rekryteringskampanj. Byrån flyttade förra året in i nya och dubbelt så stora lokaler vid Slussen i  Stockholm. Westander har i dag 29 anställda och målet är att växa till 35 under 2014.

Westander har sedan 2005 vunnit totalt nio kundundersökningar genomförda av branschtidningen Resumé respektive analysföretaget Regi. Byråns enhetliga och öppet redovisade timpris är 1 800 kronor exklusive moms.