Westander värvar från den ideella sektorn

Pr-byrån Westander har anställt Johannes Mosskin, statsvetare med många års engagemang för mänskliga rättigheter. Han har drivit flera ideella projekt i Mellanöstern och verkat som opinionsbildare i Sverige.

Westander genomförde under våren en rekryteringskampanj för att värva fler lobbyister och pr-konsulter. Fem av 314 sökande, däribland Johannes Mosskin, blev anställda på Westander.

– För mig som är engagerad i demokratifrågor och mänskliga rättigheter är Westanders etiska profil viktig. Byråns öppenhetspolicy är banbrytande i Sverige och den tydliga miljöprofilen gör att jag får fortsätta arbeta med frågor som jag anser är oerhört viktiga, säger Johannes Mosskin.

Johannes Mosskin är grundare till den ideella organisationen Settler Watch som bedriver politiskt påverkansarbete till stöd för internationell rätt. Han har arbetat som observatör i Mellanöstern och även drivit flera ideella projekt i regionen. Johannes Mosskin har en masterexamen i statsvetenskap från Stockholms universitet och har även studerat miljövetenskap vid Handelshögskolan i Göteborg.

– Johannes Mosskin har gedigna praktiska erfarenheter av politiskt påverkansarbete och ett stort personligt engagemang. Våra konsulters engagemang skapar förtroende och goda förutsättningar för prestigelösa samarbeten, säger Westanders vd Patrik Westander.

Westander har två år i rad utsetts till såväl Årets Stora Pr-byrå i Regis och Dagens Industris kundundersökning som Kundens Bästa Pr-byrå i Novus och Resumés kundundersökning. Byrån har sju år i rad, 2005-2011, vunnit någon av branschens två stora kundundersökningar.

Westander har för närvarande 21 anställda och cirka 50 aktiva kundrelationer. Byrån planerar att rekrytera fler konsulter under 2011 och har som mål att växa till 35 anställda 2014. Just nu slutförs höstens rekryteringskampanj genom intervjuer med 49 av totalt 335 jobbsökare.

Pressmeddelanden 2011

Visa fler