Westander värvar från Miljöpartiet

Pr-byrån Westander har anställt Jakob Lundgren, senast politiskt sakkunnig åt miljö- och klimatminister Per Bolund. Han har tidigare varit pressekreterare åt miljöministrarna Isabella Lövin och Karolina Skog.

– Westanders hållbarhetsprofil gör företaget till helt rätt plats för samhällsengagerade personer. Jag har själv ett stort klimatengagemang och det är viktigt för mig att kunna fortsätta bidra till utvecklingen mot ett fossilfritt samhälle, säger Jakob Lundgren.

Jakob Lundgren rekryteras till affärsområdet Klimat och Energi. Han kommer närmast från tjänsten som politiskt sakkunnig åt Per Bolund. Tidigare har han varit pressekreterare åt miljöministrarna Isabella Lövin och Karolina Skog samt för Miljöpartiets ungdomsförbund Grön Ungdom. Jakob Lundgren var också med och lanserade den opinionsbildande miljöbevakningssajten Supermiljöbloggen.

–  Jakob Lundgren har stor praktisk erfarenhet av både opinionsbildning och politiska beslutsprocesser. Hans kompetens kring transport- och energifrågor kommer att vara till särskilt stor nytta för många av våra klimatengagerade kunder, säger Jessica Henryson, affärsområdeschef på Westander Klimat och Energi.

Westander Klimat och Energi analyserar, opinionsbildar och påverkar utvecklingen på klimat- och energiområdet. Westanders byråintäkt har de senaste tio åren ökat med 8 procent i årsgenomsnitt, från 26 miljoner kronor 2011 till 55 miljoner 2021. Företagets långsiktiga expansionsmål är att bli en av Nordens största pr-byråer.

Pressmeddelanden 2022

Visa fler