Westander värvar från Socialdemokraterna

Pr-byrån Westander rekryterar Monica Lundbom, senast ansvarig för digital strategi på Socialdemokraterna. Hon har många års erfarenhet av digital kommunikation och opinionsbildning i sociala medier.

– Det är viktigt för mig att bidra till en positiv samhällsutveckling. Som pr-konsult ser jag bland annat fram emot att arbeta med digital kommunikation för att hjälpa Westanders uppdragsgivare att delta i samhällsdebatten, säger Monica Lundbom.

Monica Lundbom rekryteras till affärsområdet Digital och Opinion. Hon kommer närmast från Socialdemokraterna, där hon varit ansvarig för digital strategi och politisk marknadsföring i sociala medier. Tidigare har hon haft liknande roller på FN:s barnfond Unicef och Södertörns högskola.

– Monica Lundbom har stor erfarenhet av att kommunicera politiska frågor på ett begripligt sätt. Hennes digitala spetskompetens kommer att vara till stor nytta för våra uppdragsgivare, säger Kristoffer Housset, chef för Westander Digital och Opinion.

De senaste tio åren har Westander vunnit fler kundundersökningar än någon annan svensk pr-byrå. Företaget vill vara pr-branschens bästa arbetsplats, inte minst för högpresterande småbarnsföräldrar.

Westanders byråintäkt har de senaste åren ökat med 9 procent i årsgenomsnitt, från 26 miljoner kronor 2011 till 47 miljoner 2018. Företagets långsiktiga expansionsmål är att bli en av Nordens största pr-byråer.