Tre nya delägare i Westander

Maja Stridsberg, Mattias Falk och Zeynep Isi blir nya delägare i pr-byrån Westander, som därmed har totalt 21 anställda som delägare. Westanders delägare har arbetat sammanlagt 168 år på företaget.

– Jag är glad att så många kollegor väljer att investera i Westander. Delägarskap uppmuntrar till långsiktighet och stärker de ekonomiska incitamenten att expandera, säger Westanders vd Patrik Westander.

Maja Stridsberg har jobbat fyra år på Westander. Hon är ansvarig för Pr-skolan och specialiserad på opinionsbildning och digital kommunikation. Resumé utsåg henne 2018 till en av Näringslivets 150 Superkommunikatörer.

Mattias Falk har jobbat två år på Westander. Han är specialiserad på opinionsbildning och hälsofrågor. Tidigare har han arbetat länge som journalist inom tidskriftsbranschen, bland annat på Bonnier Tidskrifter.

Zeynep Isi har jobbat ett år på Westander. Hon är kontorsassistent och har därmed en nyckelroll i byråns strävan att skapa en trevlig arbetsmiljö för kollegor och kunder. Tidigare har hon bland annat arbetat på ICA Kvantum BEA i Enskede.

Westander värderas till 20,3 miljoner kronor och priset för de nya delägarnas 0,2 procent vardera är därmed cirka 41 000 kronor. Värdet på företaget har de senaste sex åren ökat med 93 procent, från 10,5 miljoner kronor när medgrundaren Henrik Westander började sälja sina aktier och värderingsmodellen fastställdes.

Westanders byråintäkt har de senaste åren ökat med 8 procent i årsgenomsnitt, från 26 miljoner kronor 2011 till 40 miljoner 2017. Företagets långsiktiga expansionsmål är att bli en av Nordens största pr-byråer.

Westander grundades år 2000 av två bröder, Henrik och Patrik Westander, den ena fredsaktivist och den andra oljebolagsdirektör. Pr-byrån ägs fortfarande till största delen av grundarna.

Läs mer om Westanders ägande.

Pressmeddelanden 2018

Visa fler