Westander startar kurs för medietränare

Pr-byrån Westander lanserar under våren en kurs för alla som vill bli bättre på medieträning. Kursen ”Bli en skicklig medietränare” ger deltagarna praktiska verktyg för att stötta sina kollegor inför medieframträdanden.

– Med den nya kursen vill vi hjälpa våra kunder att bygga sin egen pr-kompetens. Genom att utveckla kompetensen att medieträna internt kan företag och organisationer undvika att bli beroende av konsulter, säger Andreas Rolfer Wrangö, kurslärare och ansvarig för Westanders tjänster inom medieträning.

Westanders nya kurs vänder sig till alla som arbetar med medierelationer och vill bli ännu bättre på att stötta sina kollegor inför medieframträdanden. Särskilt väl passar kursen för kommunikationschefer och pressansvariga som ofta medietränar talespersoner i större företag.

– En skicklig medietränare ger talespersoner trygghet och konkreta verktyg för att hantera intervjuer på ett förtroendeingivande sätt. Det är klokt att träna ofta, gärna inför varje mediekontakt, säger Andreas Rolfer Wrangö.

I kursen ingår, förutom praktiska verktyg, bland annat pass om vad som är god medieträning och vilken syn på media som en medietränare bör förmedla. Kurslärare är förutom Andreas Rolfer Wrangö även Anna Koblanck, medieträningsspecialist på Westander. Båda lärarna har bakgrund som nyhetsjournalister, bland annat från Dagens Nyheter och Sveriges Radio.

Läs mer om kursen Bli en skicklig medietränare.

Pressmeddelanden 2020

Visa fler