Klimat och energi

Klimatkrisen påverkar alla branscher och är vår tids största samhällsutmaning.

Företag som berättar hur de bidrar till klimatomställningen stärker varumärket, inspirerar andra och driver klimatarbetet framåt. Vi på Westander hjälper företag och organisationer att kommunicera effektivt och bidra till utvecklingen mot ett fossilfritt samhälle.

Våra specialister analyserar, opinionsbildar och påverkar utvecklingen på klimat- och energiområdet. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Prenumerera på Klimatkommentaren »

Ny rapport: Svensk vindkraft kan minska klimatutsläppen med 50 procent »

Reformen av EU:s utsläppshandel – konsekvenser för svensk klimatpolitik  »

Här kan du läsa tidigare utgåvor av Klimatkommentaren »

Vill du veta mer?

Jessica Henryson

Våra specialister inom klimat och energi

Jessica Henryson

Affärsområdeschef

Jessica är chef för enheten Westander Klimat och Energi. Aktuell Hållbarhet utsåg henne 2018 till en av de 101 mäktigaste i Hållbarhetssverige.
– Bygg förtroende. Visa att ni har värdefull kunskap som behövs för att fatta rätt beslut, säger Jessica Henryson.

Andreas Rolfer Wrangö

Seniorkonsult

Andreas ansvarar för Westanders tjänster inom medieträning. Tidigare har han arbetat över tio år som journalist på Dagens Nyheter och Sveriges Radio.
– Ge förslag på konkreta lösningar som hjälper politikerna att nå sina mål, säger Andreas Rolfer Wrangö.

Frida Blom

Tf byråchef

Frida ansvarar för Westanders grundtjänst tankeledarskap. Tidigare har hon bland annat varit ordförande för Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen.
– Motverka apati genom att prata betydligt mer om klimatkrisens lösningar än dess konsekvenser, säger Frida Blom.

Henrik Westander

Seniorkonsult

Henrik är Westanders medgrundare. Han har utsetts till Årets lobbyist och blivit utnämnd till "Svensk Mästare i DN Debatt" av SVT:s Mediemagasinet.
– Underlätta jobbet för politikerna. Relevanta siffror, grafer och rapporter stärker lobbyarbetet, säger Henrik Westander.

Ida Alterå

Seniorkonsult

Ida är specialiserad på opinionsbildning och public affairs. Tidigare har hon varit ordförande för CUF och ledamot i Centerpartiets partistyrelse.
– Koppla till klimatmålen. Visa varför just ert förslag är viktigt eller effektivt för att nå målen, säger Ida Alterå.

Jacob Risberg

Pr-konsult

Jacob ansvarar för Westanders specialistområde Hållbar design. Tidigare har han arbetat som klimatpolitisk handläggare på Svenska kyrkan.
– Visa på bred förankring. Kroka arm med aktörer från olika delar av samhället för att bilda opinion, säger Jacob Risberg.

Jakob Lundgren

Pr-konsult

Jakob är specialiserad på klimat och energi. Tidigare har han bland annat jobbat som pressekreterare åt vice statsminister Isabella Lövin.
– Visa på bred samhällsnytta. Förklara hur ert förslag också gör luften renare eller är bra för folkhälsan, säger Jakob Lundgren.

Jonas Bane

Pr-konsult

Jonas ansvarar för Westanders tjänster inom ungdomskommunikation. Tidigare har han arbetat i miljörörelsen och varit ordförande för Klimatriksdagen.
– Tala till hjärtat. Ett känslobaserat budskap skapar mer engagemang än hårda fakta, säger Jonas Bane.