Medieträning

Westanders medieträning ger kunskap om både mediehantering och mediestrategi. Vårt starka fokus på praktisk träning framför kamera skapar trygghet för talespersonen. Det ska vara både utvecklande och roligt att bli medietränad hos Westander.

Vi har medietränat talespersoner för hundratals företag och organisationer. Nedan finns några exempel på upplägg, men våra medietränare skräddarsyr alltid upplägget utifrån era behov.

Vill du veta mer?

Andreas Rolfer Wrangö

Våra specialister inom medieträning

Andreas Rolfer Wrangö

Seniorkonsult

Andreas ansvarar för Westanders tjänster inom medieträning. Tidigare har han arbetat över tio år som journalist på Dagens Nyheter och Sveriges Radio.
– Framför ditt budskap. Det är din intervju lika mycket som det är journalistens, säger Andreas Rolfer Wrangö.

Anders Wennerstrand

Affärsområdeschef

Anders är chef för enheten Westander Hållbarhet. Tidigare har han arbetat mer än tio år på TT, bland annat som chef för centraldesken.
– Spekulera aldrig. Du behöver inte vara rädd för att svara ”jag vet inte”, säger Anders Wennerstrand.

Daniel Dickson

Pr-konsult

Daniel är specialiserad på klimat och energi. Tidigare har han bland annat jobbat som pressekreterare åt finansmarknadsminister Åsa Lindhagen.
– Ta aldrig en intervju utan att förbereda dig, be i stället att få återkomma inom 15 minuter, säger Daniel Dickson.

Erik Arroy Elvén

Pr-konsult

Erik är specialiserad på kriskommunikation. Tidigare har han varit generalsekreterare för Pliktrådet och ordförande för Sveriges förenade studentkårer.
– Undvik "inga kommentarer". Förklara i stället varför du inte kan svara, eller be att få återkomma, säger Erik Arroy Elvén.

Julia Högberg

Pr-konsult

Julia ansvarar för Westanders tjänster inom presentationsteknik. Tidigare har hon bland annat arbetat som skådespelare på Dramaten och copywriter på Wenderfalck.
– Bli inte ett intervjuoffer. Se frågorna som inbjudningar att framföra det du tycker är viktigt, säger Julia Högberg.

Kajsa Ljungberg

Pr-konsult

Kajsa är specialiserad på tankeledarskap. Tidigare har hon bland annat varit kommunikationsansvarig på Friluftsfrämjandet.
– Visa vad du brinner för. Återkom gärna till ditt budskap flera gånger utan att upprepa det ordagrant, säger Kajsa Ljungberg.

Katalin Herngren

Seniorkonsult

Katalin ansvarar för Westanders tjänster inom strategi. Som konsult har hon främst arbetat med tankeledarskap och varumärkesstrategi.
– Tänk igenom målgruppen. Kom ihåg att det inte är journalisten du vill nå, säger Katalin Bachry Herngren.

Ninna Prage

Seniorkonsult

Ninna ansvarar för Westanders specialistområde Hållbar mat. Tidigare har hon arbetat som journalist på bland annat Expressens sajt Hälsoliv och TT.
– Det mesta du säger i intervjun kommer aldrig med. Förbered ett tydligt budskap, säger Ninna Prage.

Sara Arborén

Affärsområdeschef

Sara är chef för enheten Westander Hälsa och Forskning. Tidigare har hon bland annat varit presskontakt på Swedbank och på Ungdomsstyrelsen.
– När ni utsätts för medial granskning är det särskilt viktigt med snabbhet, öppenhet och ansvarstagande, säger Sara Arborén.